Ska du storsatsa på din restaurang? Eller ska du totalrenovera en restaurang? Oavsett vilket kan det vara bra att rådfråga en expert om en så stor ekonomisk investering. Vilken kalkyl ska du räkna med? Finns det behov av den typen av restaurang som du har tänkt dig? Om du gör förändringar på din restaurang, vilka konsekvenser får de? Vilken profil ska du ha på din restaurang? Allt sådant kan du få hjälp av Attenda, som är en restaurangkonsult. Han kan hjälpa dig med att värdera behovet av en restaurang- och konferensverksamhet i fastigheten, göra konsekvensanalyser vid förändringar. Beräkna företagets totalkostnader för restaurangverksamheten och eventuella lunchförmåner, genomlysa flöden och logistik i fastigheten, bland annat.
Att få råd av en restaurangkonsult innebär att han kan se över verksamheter och göra en bedömning av avtal inför en omförhandling, eller värdera behovet av en ny upphandling, analysera en pågående entreprenad är ett enkelt och effektivt sätt att värdera sin affär. Han kan ge råd om hyran ska gå upp eller ner, är avtalsformen rimlig,är det rätt operatör i uppdraget, om en operatören har indirekt besittningsrätt och en förändring behövs – hur gör man då? Han har tidigare gett liknande råd till Akademiska Hus, Anders Bodin fastigheter, Bonniers konsthall, Borås Arena, Carnegie, Coca-Cola, Fabege, Handelsbanken, Hewlett-Packard, Historiska museet i Stockholm, HQ bank, Humlegården, Karolinska institutet och många fler.